Rekor kıran oyun Rumları kızdırdı

Yarım asırdır devam eden Kıbrıs müzakereleri bilgisayar oyunu haline getirildi. Oyunda, Rum lideri Nikos Anastasiadis'in masadan kaçması Rumların tepkisini çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

"Cyprus Players" adlı oyunu geliştiren Nazmi Pınar yaptığı açıklamada, oyunun sosyal medyada çok ilgi gördüğünü ve tıklanma rekorları kırdığını söyledi.

Yıllarca gazeteci olarak müzakereleri takip ettiğini belirten Pınar, uzun süren müzakere sürecinden sıkıldığını, müzakerelerin gidişatını ortaya koymak amacıyla bu projeyi geliştirdiğini ifade etti.

 Oyunun, Kıbrıslı Rumların da dikkatini çektiğini kaydeden Pınar, "Rumlardan oyunun tek taraflı olduğu yönünde eleştiriler aldım. Oyunda Rum lideri Nikos Anastasiadis'in masadan kaçması Rumların tepkisini çekti" diye konuştu.

Oyunda, müzakere masasından kaçanın Anastasiadis olduğunu tüm dünyaya göstermiş olduklarını ifade eden Pınar, oyunun Kuzey Kıbrıs üzerindeki izolasyon ve ambargoların anlatılabileceği bir araç olduğunu ve bu amaca da ulaştıklarını kaydetti.

28800991.jpg

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum lideri Anastasiadis'in Lefkoşa ara bölgede, BM binasında gerçekleşen müzakere süreçlerinin konu alındığı oyunda, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide de yer alıyor.

 Oyunda, BM Danışmanı Eide karakterini, oyunu oynayan kişi kontrol ediyor. Türk tarafı, yani Derviş Eroğlu müzakere masasında oturuyor. Rum lideri Anastasiadis ise masadan kalkıp kaçıyor. Oyundaki amaç Eide aracılığıyla Anastasiadis'i sandalyeye oturtmak. Oyunu oynayan kişi müzakere masanın etrafında koşan Anastasiadis'i masaya oturtmayı başarınca 10 puan kazanıyor. 100 puana ulaşan oyuncu, Kıbrıs sorununu çözmüş oluyor. Oyunun sonunda Anastasiadis, Eroğlu ve Eide halkı selamlıyor ve havai fişekler patlıyor. Bu esnada 1980'li yıllarda Afrika'ya yardım kampanyası çerçevesinde bestelenen "We are the World" şarkısı çalıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir