Renault- Nissan ittifakından yeni anlaşma

Renault-Nissan ittifakı ile e-laad.nl Vakfı'yla "0" emisyon işbirliği yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Renault-Nissan İttifakı ile Hollanda'da elektrik dağıtım kurumları konsorsiyumu e-laad.nl Vakfı arasında sıfır emisyonlu gelecek için işbirliği anlaşması imzalandı.

Renault-Nissan İttifakı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, iki kuruluş arasındaki ittifak, bireysel tüketicilere yönelik eksiksiz bir elektrik motorlu araç gamı sunmayı taahhüt ediyor.

"Anlaşmayla Renault-Nissan İttifakı Hollanda'da sıfır salımlı araçların geliştirilmesinde ve yaygınlaştırılmasında en büyük oyuncu olma isteğini bir kez daha ortaya koymuş oldu" denilen açıklamada, anlaşma kapsamında öncelikle haziran ayında Avrupa'da 2011 Yılının Otomobili seçilen Nissan LEAF tüketicinin beğenisine sunulacak, onu kısa bir süre sonra Renault markalı sıfır salımlı (kullanımda sıfır salım) araç gamı takip edecek. e-laad.nl Vakfı kamuya açık alanlarda Renault-Nissan İttifakı tarafından onaylanan şarj noktaları altyapısını kuracak.

Anlaşmanın tarafları ortak çabaları ile Hollanda'da 2020 yılında yüzde 10'luk bir elektrikli araç pazar payına ulaşma hedefi olan Hollanda hükümetine eşlik etmeyi amaçlıyor.

1999 yılında kurulan Renault-Nissan İttifakı kullanımda sıfır salımlı ulaşımda dünya liderliğini hedefliyor. Bugün itibariyle, İttifak, elektrikli araç pazarının başarılı olması için gerekli altyapının geliştirilmesini ve vergi teşviklerinin uygulanmasını öngören 90'ın üzerinde işbirliği anlaşması imzaladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir