Rockefeller & Co CEO'su McDonald, aracında ölü bulundu

Yatırım idaresi grubu Rockefeller & Co Üst Yöneticisi James McDonald'ın intihar ettiğini sanılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BOSTON - ABD'de yatırım idaresi grubu Rockefeller & Co Üst Yöneticisi (CEO) ve Başkanı James McDonald, aracında ölü bulundu. McDonald'ın, intihar ettiğini sanılıyor.

Bristol bölgesi savcılık bürosu sözcüsü Gregg Miliote, McDonald'ın (56), Massachusetts eyaletinin Boston kentinin 80 kilometre güneyinde Dartmouth bölgesinde pazar günü öğleden sonra aracında tek kurşun yarasıyla ölü bulunduğunu açıkladı.

Polisin olayı soruşturduğunu ve bir not bulunmadığını belirten Miliote, "ilk incelemelere göre, bu açık bir intihar" dedi.

Rockefeller & Co şirketi, yaptığı açıklamada, McDonald'ın ölümünü doğrulayarak, ayrıntı vermedi. Açıklamada, şirketin baş işletme görevlisi Austin Shapard'ın şirketi yönettiği belirtildi.

McDonald'ın uzun yıllardır arkadaşı olan Barclay McFadden III, McDonald'ın "kendi yaşamını aldığını" söylerken, bazı arkadaşları, McDonald'ın Rockefeller & Co ile ölümüne yol açabilecek özel bir sorunu olup olmadığını bilmediklerini ifade ettiler.

Sermaye Piyasası Kurulu (SEC), McDonald ya da Rockefeller & Co şirketinin herhangi bir soruşturmayla karşı karşıya olup olmadığı konusunda açıklama yapmayı reddetti.

Petrol zengini iş adamı John D. Rockefeller'in, ailenin varlıklarını idare etmek için 1882 yılında kurduğu Rockefeller & Co şirketi, McDonald ile varlıklarının toplamı 28 milyar dolar olan bir yatırım idaresi şirketi oldu. McDonald, 2001 yılından itibaren New York merkezli şirketin başkanlığı ve üst yöneticiliğini yapıyordu.

Daha önce CIT Group şirketinin yönetim kurulu üyeliği yapan evli, bir kız ve erkek çocuğu babası McDonald, aynı zamanda NYSE Euronext borsası yönetim kurulunda yer alıyordu.