Ruhani: Basra'dan petrol satışını durdururuz

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin İran petrolünün ihracatını engellemesi halinde Basra Körfezi'nden hiçbir şekilde petrol ihraç edilemeyeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkenin kuzeyindeki Simnan eyaletini ziyareti sırasında ABD yaptırımları ve petrol satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin İran'ı petrol satışından mahrum etmeyi ve dünyayla ticaretini sonlandırarak bölgede yalnızlaştırmayı hedeflediğini söyleyen Ruhani, "ABD, dünya ve bölge ülkeleriyle olan ticaretimizi durduramayacak" dedi.

Ruhani, "ABD bilmelidir ki petrolümüzü satıyoruz ve satmaya da devam edeceğiz. Washington yönetiminin gücü İran'ın petrol ihracatını sonlandırmaya yetmeyecek. Eğer ABD bir gün İran petrolünün ihracatını durdurmak isterse Basra Körfezi'nden hiçbir şekilde petrol satılamayacağını da bilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkenin krizde olmadığını ve krize girmeyeceğini söyleyen Ruhani, hiper enflasyon ve yüksek seviyedeki işsizliğin de kendilerini tehdit etmediğini savundu. İran Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca 2019 yılı bütçesinde de temel gıda ürünlerini sübvanse etmeye devam edeceklerini, işçi ve emeklilere yardımcı olacaklarını ve maaşları yüzde 20 arttıracaklarını kaydetti.

Türkiye'nin İran'dan petrol alımı kasımda sıfıra indiTürkiye'nin İran'dan petrol alımı kasımda sıfıra indi