Rum kesiminden Türkiye'ye sert mesaj!

Rum tarafı Türkiye’nin doğalgaz çıkarma çalışmalarını gözlemlemesinden rahatsız olduğunu söyleyerek ada için yapılan barış görüşmelerinin bu gözlemlerden dolayı zarar görebileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Genelkurmay Başkanlığı'nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin, Kıbrıs'ın güneyindeki "sözde" petrol-doğalgaz arama ve ruhsat sahalarındaki sondaj çalışmalarının yakından izlendiğini duyurmasının ardından. Rum kesiminden Türkiye'ye yanıt gecikmedi.

Rum tarafı Türkiye’nin çalışmalarını gözlemlemesinden rahatsız olduğunu belirterek, ada için yapılan barış görüşmelerinin bu gözlemlerden dolayı zarar görebileceği mesajını verdi.

Türkiye, doğalgaz aramasıyla ilgili başlatılan çalışmaları tanımadığını açıklamıştı

Rum kesimi uluslararası izinleri alarak İtalyan ENI şirketiyle birlikte Kıbrıs’ın güneyinde doğalgaz arıyor. Türkiye de ENI’nin çalışmalarını çalışma sahasının yakınlarında bir gemi aracılığıyla takip ediyor. Rum yetkililer bir Türk gemisinin de 20 Ekim’den itibaren bölgede çalışma sürdüreceğini açıkladı. Türkiye Rum kesiminin doğalgaz aramasıyla ilgili olarak başladığı çalışmaları tanımadığını açıklamıştı. Rum kesimi ENI’nin yaptığı doğalgaz araması çalışmalarının Rum kesiminin karasuları içinde olduğunu savunuyor. Güney Kıbrıs 2013 yılında girdiği ekonomik krizden bulacağı yeni doğalgaz kaynaklarıyla çıkmayı hedefliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir