Rus dışişleri bakanı geliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'ye geliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


ANKARA  - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye'ye geleceği bildirildi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 17 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi;nin (ÜDİK) alt organı olan Ortak Stratejik Planlama Grubu;nun (OSPG) 3. Toplantısı'nın, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un başkanlıklarında gerçekleştirileceği açıklandı.
Açıklamada OSPG Toplantısı;nda, bu yılın ikinci yarısında Rusya Federasyonu;nda gerçekleştirilmesi öngörülen 4. ÜDİK Toplantısı hazırlıklarının gözden geçirilmesine ek olarak, ikili ilişkilerde son dönemde kaydedilen ilerlemelerin ve yeni işbirliği imkanlarının ele alınmasının, gündemdeki bölgesel ve uluslararası konular üzerinde kapsamlı görüş alışverişinde bulunulmasının öngörüldüğü kaydedildi.
Dışişleri açıklamasında ayrıca, iki ülkenin ortak gündemlerinde yer alan öncelikli dış politika konularında atabilecekleri adımları tespit etmek üzere başlatılmış bulunan yoğunlaştırılmış istişarelerin sonuçlarının da stratejik bir perspektiften değerlendirileceğine işaret edildi.