Ruslar, Ukraynalı askerleri rehin aldı!

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Feodisia'da komanda birliğine Rus askerleri tarafından baskın düzenlendiğini ve 80'e yakın Ukraynalı askerin rehin alındığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİEV - Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün gece Rus askerlerinin daha önce sağlanan sulh anlaşması imzalanmasına ilişkin mutabakatı ihlal ederek Kırım'da bulunan Feodisia askeri komanda birliğine saldırı düzenlediği bildirildi. Rus askeri komanda özel tim görevlilerinin dün gece Feodisia komanda birliğine 2 askeri helikopterle baskın düzenlediği kaydedilen açıklamada, ayrıca 2 askeri helikopterin daha baskına destek sağladığı ifade edildi. 

Askeri birliğin işgali sırasında ses bombası ve silah kullanıldığı ve Feodisia askeri birliğini dışarıdan da kuşatıldığı ve birliğe giden yolun 2 zırhlı araçla kapatıldığı kaydedilen açıklamada, baskın sırasında başta birlik komutanı Dmitriy Delyatitski'nin de aralarında bulunduğu birkaç Ukraynalı askerin darbedilme sonucunda yaralandığı kaydedildi. Şu anda, 80'e yakın Ukraynalı askerin Feodisia deniz limanında rehin tutulduğu ve onlara baskı yapıldığı kaydedilen açıklamada, Rus askerlerinin, Ukraynalı askerlerin Kırım'dan çıkması konusunda talepte bulunduğu ve yarımadadan çıkmaları halinde serbest bırakılacaklarının ima edildiği vurgulandı. 

Ukrayna Bakanlığı açıklamasında, ayrıca söz konusu askerlerin her birine "savaş katılımcısı" statüsünün verileceğini ve bu çerçevede gereken sosyal imtiyaz ve hakların vereceği konusunun bugün en üst düzeyde görüşüleceği bildirildi.