Rusya, 60 ABD'li diplomatı sınır dışı edecek

Rusya, St. Petersburg kentindeki ABD konsolosluğunu kapatma kararı aldı. Rusya ayrıca, 60 ABD'li diplomatı sınır dışı edeceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'daki ABD misyonlarında görev yapmakta olan 60 Amerikalı diplomatın sınır dışı edileceğini ve ABD'nin St. Petersburg Başkonsolosluğu'nun kapatılacağını açıkladı.

ABD'nin Rusya Konsolosu Jon Huntsman'ın, konuyla ilgili bilgilendirilmek üzere Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı ifade edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da ABD’nin Moskova Büyükelçiliğinde çalışan 58 personelin yanı sıra ABD’nin Yekaterinburg Konsolosluğunda çalışan 2 personelin “istenmeyen şahıs” ilan edildiklerine ve 5 Nisan’a kadar Rusya’yı terk etmeleri gerektiğine yönelik kararın ABD Büyükelçisi Huntsman’e iletildiği belirtildi. 

Rusya'nın bu kararı, ABD'nin Rusya'nın Seatle Başkonsolosluğu'nu kapatma ve 60 Rus diplomatın sınır dışı edilme kararının ardından misilleme olarak geldi. 

ABD yönetimi, eski bir Rus ajanının, İngiltere'de eski bir Rus ajana kimyasal silah kullanılarak suikast girişimi yapıldığı iddialarının ardından, Rusya'ya karşı sert önlemler alma kararı vermişti.

Rusya: Türkiye sorumlu davrandıRusya: Türkiye sorumlu davrandı

Bu konularda ilginizi çekebilir