Rusya, Güney Osetya ve Abhazya ile askeri anlaşma imzaladı

Anlaşma Rusya'ya, Abhazya ve Güney Osetya topraklarındaki askeri üslerle askeri alt yapının inşa edilmesi, kullanılması ve geliştirilmesine imkanı verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MOSKOVA - Rusya Savunma Bakanı Sedryukov Anatoliy, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden Güney Osetya ve Abhazya askeri yetkilileriyle askeri işbirliği anlaşması imzaladı.

Rus İtar-Tass ajansı, Serdyukov'un Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in talimatı üzerine bu anlaşmalara imza attığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı basın sözcüsü Aleksiy Kuznetsov da yaptığı açıklamada, "Belgeler Rusya'ya, Abhazya ve Güney Osetya topraklarındaki askeri üslerle askeri alt yapının inşa edilmesi, kullanılması ve geliştirilmesi imkanı veriyor. Aynı zamanda hem savaş, hem de barış dönemlerinde ortak askeri gruplar oluşturma imkanı tanıyor" diye konuştu.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey Bagapş, bu yıl mart ayında yaptığı açıklamada, Abhazya'da kurulacak Rus askeri üslerinin ülkelerinde 49 yıl boyunca kalacağını bildirmişti.

Bagapş, Rusya ile yapılan anlaşma gereğince Gudauta'da hava, Oçamçire'de de deniz üssü kurulacağını belirterek, askeri üslerin inşası için fazla para harcanmayacağını, Sovyetler Birliği döneminden kalma üslerin onarılarak kullanılacağını kaydetmişti.