Rusya ihraç yasağını tekrar değerlendirecek

ABD Tarım Bakanı Vilsack, ABD ve diğer ülkelerdeki buğday üretiminin küresel bir arz kıtlığı yaşanmayacak kadar bol olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA- Rusya'nın ekim ayında buğday ihracatına yeniden başlayabileceği bildirildi.

Rus haber ajanslarına göre, tarımdan sorumlu Başbakan Yardımcısı Viktor Zubkov, "Hükümet, buğday hasadı rakamları derlendikten sonra yasağı kaldırma olasılığını gözden geçirecek" dedi.

RIA Novosti, Zubkov'un, Türkiye, Mısır ve İsrail'den yetkililerle telefon görüştükten sonra bu açıklamayı yaptığını haber verdi. Türkiye, Mısır ve İsrail Rusya'dan önemli miktarda buğday ithalatı yapıyor.

Geçen yıl dünyanın en büyük üçüncü buğday ihracatçısı olan Rusya, ciddi kuraklığın bu yıl buğday hasılatını üçte bir oranında azaltacağı tahminiyle buğday ve un ihracatına yasak getirmişti.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, 15 Ağustos-31 Aralık arasında buğday ve un ihracatını yasaklayan kararnameyi imzalamış, yasak kararının ardından buğday fiyatları hızla yükselmişti.

ABD: Buğday üretimi yeterli düzeyde

ABD Tarım Bakanı Tom Vilsack, ABD ve diğer ülkelerdeki buğday üretiminin küresel bir arz kıtlığı yaşanmayacak kadar bol olduğunu söyledi.

Buğday fiyatlarında son dönemde yaşanan yükselişe ilişkin açıklamada bulunan Vilsack, yüksek fiyatların ABDnin üretimine olumsuz yansıyamacağını öngördü.

ABD halen dünyanın en büyük buğday ihracatçısı konumunda bulunuyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir