Rusya: İngiliz istihbaratının parmağı olabilir

Batı ile Rusya'yı karşı karşıya getiren zehirlenme olayıyla ilgili açıklama yapan Rus Dışişleri, olayda İngiliz istihbaratının parmağı olabileceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın İngiltere'de zehirlenmesinin ardından başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama yayınlayan Rusya Dışişler Bakanlığı, olayda İngiliz istihbaratının parmağı olabileceğini savundu.

Sputnik'in haberine göre, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın İngiltere'de zehirlenmesinin ardından başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Londra yönetiminin soruşturmaya ilişkin bazı önemli bilgileri İngiliz halkından sakladığını belirtti.

Londra'nın Skripal davası soruşturmasıyla ilgili önemli hususları İngilizlerden dahi sakladığını ve toplam yaralı sayısının halen bilinmediğini kaydeden Rus Dışişleri, "İngiliz hükümetinin tutumu, birçok soru işareti doğuruyor. İngiliz halkı, ciddi tehdit oluşturan bu olayla ilgili önemli hususlarından bihaber tutuluyor, toplam yaralı sayısı bilinmiyor" ifadelerini kullandı.

İngiliz hükümetinin olayın esas gerekçelerini aydınlatma ve failleri açığa çıkarma konusunda ilgisiz davrandığına dikkat çeken bakanlık, bu durumun İngiliz istihbaratının olayda parmağı olabileceği düşüncesine sevk ettiğini kaydetti.

Londra yönetimine İngiliz istihbaratının dahli olmadığını ispatlama çağrısı yapan Rus Dışişleri, aksi halde Skripal olayını Rusya vatandaşına yönelik bir saldırı olarak değerlendireceklerinin altını çizdi.

Rusya'dan NATO'ya tepkiRusya'dan NATO'ya tepki

 

Bu konularda ilginizi çekebilir