Rusya, savaş uçaklarını faal tutuyor

Rus savaş uçakları, Norveç sınırında hareketlilik yarattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

OSLO - Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler nedeniyle batılı ülkelerle sorun yaşayan Rusya, Norveç sınırında savaş uçaklarını faal tutuyor.  

Norveç-Rusya sınırında son 3 gün içinde çok sayıda Rus bombardıman uçağının katılımıyla ikinci bir hareketlilik yaşandığı ve Rus uçaklarının, 2 Norveç F16 savaş uçağı tarafından tanımlandığı bildirildi.  

Norveç Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus uçaklarının, çarşamba günkü uçuşun bir benzerini gerçekleştirdikleri belirtildi. Çarşamba günü uçakların, Portekiz, Norveç ve İngiliz savaş uçakları tarafından tanımlandığı bildirilmişti.  

Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Jörgen Petersen, 4 bombardıman ve 4 tank uçağının gözlemlendiğini belirterek son zamanlarda Rusya tarafından nitelikli çok sayıdaki uçağın katıldığı uçuşların artığını bildirdi. 

Uçakların, Norveç'in kuzeyinden batı kısımdaki uluslararası hava sahasına girdiği, ardından güneye doğru hareket ederek batı Avrupa'ya gittiği açıklandı. Çarşamba günü uçakların ise İspanya'ya kadar devam ettikleri bildirilmişti. 

Savunma Bakanlığı, elde edilen fotoğrafların analiz edildikten sonra basına dağıtılıp dağıtılmayacağına karar verileceğini açıkladı. 

Norveç İstihbarat Servisi yetkilileri, eylül ayında Dagbladet gazetesindeki bir röportajda, Rusya'nın birkaç yıl önceki tutumunun tamamen değiştiğini belirterek, ilerleyen zamanlarda daha agresif bir Rusya ile karşı karşıya olacaklarını açıklamıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir