Rusya: Suriye'ye yönelik tehditler, BM Tüzüğü'nün ihlali

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Suriye'ye yönelik güç kullanma tehditlerinin BM Tüzüğü'nün ihlali olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye'ye yönelik güç kullanma tehditlerinin BM Tüzüğü'nün ihlali olduğunu söyledi.

Zaharova, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Suriye'yi vurma yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.

ABD'nin yönelttiği tehditlerin son derece tehlikeli olduğunu ve yalan haberlere dayandığını savunan Zaharova, "Washington'dan militarist açıklamalar gelmeye devam ediyor. Suçlamalar sadece Şam yönetimine değil, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimini koruduğu ve doğal olarak sorumluluğu paylaştığı savunulan Rusya'ya da yöneltiliyor" dedi.

Zaharova, uluslararası toplumun tüm sorumluluk sahibi üyelerini bu tür suçlamaların, tehditlerin ve eylemlerin olası sonuçları üzerinde ciddi biçimde düşünmeye davet ettikleri belirtti. Rus yetkili, Batılı ülkelerin 'yaklaşan savaş' algısı oluşturmak için son 2 günde ellerinden geleni yaptıklarını da kaydetti.

Kremlin: Tansiyonu yükseltecek adımlardan kaçmalıyızKremlin: Tansiyonu yükseltecek adımlardan kaçmalıyız

 

Bu konularda ilginizi çekebilir