Rusya ve Irak, 2 doğalgaz boru hattı inşa edecek

Rusya Enerji Bakanı Şmatko Irak'a yaptığı ziyarette anlaşmaya vararak, elektrik enerjisi, petrol ve gaz alanında iki ülke arasındaki işbirliği konularını ele aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MOSKOVA - Rusya ve Irak, 2 doğal gaz boru hattı inşası ve Irak'taki termal santraller konusunda işbirliği yapmak için anlaşmaya vardı.

Rus haber ajansı RİA Novosti, Rusya Enerji Bakanı Sergey Şmatko başkanlığındaki bir heyetin önceki gün Irak'ı ziyaret ettiğini belirterek, ziyaret sırasında elektrik enerjisi, petrol ve gaz alanında iki ülke arasındaki işbirliği konularının ele alındığını duyurdu.

Haberde, Şmatko başkanlığındaki heyette Rus petrol şirketleri Rosneft, Lukoli ve TNK-BP temsilcilerinin de hazır bulunduğu kaydedildi.

Enerji Bakanlığı Basın Merkezi'nden de yapılan açıklamada, Şmatko'nun ziyaretle ilgili, "Enerji sektöründe ulaştırma ve üretim altyapısı konusunda önemli bir uluslararası deneyime sahibiz. Iraklı partnerlerimize bu konuda önerebileceklerimiz var" ifadesini kullandığı belirtildi.

Açıklamada, Irak ile varılan yeni anlaşmada, Rusya'nın Kerkük-Baniyas ve Yusifiya ile Dibis termal santralleri arasında faaliyet gösterecek ikinci bir doğal boru hattının inşasında yardımcı olmasının öngörüldüğü vurgulandı.