Rusya'dan BMGK üyelerine tepki
"BMGK'nın Suriye'deki kaçırılma olaylarına sessiz kalma hakkı yok"
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye'de meydana gelen kaçırılma olayları için "sessiz kalma hakkının olmadığını" bildirdi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, Moskova'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, son günlerde Suriye'de meydana gelen insan kaçırma olaylarına BM Güvenlik Konseyi'nin "sessiz kalma hakkının olmadığını" belirtti.
Suriye'de görev yapan diplomatik temsilcilere ve yabancı vatandaşlara yönelik tehditler hakkındaki raporları takip ettiklerini belirten Lukaşeviç, "BMGK üyelerine bu tür tehditlere karşı cevap vermesi için baskı yapıyoruz. Ancak bazı üyeler bu tür tehditlerin olmadığını savunarak, önerilerimizi geri çeviriyorlar" dedi.
Suriye'de son olarak özel bir şirkette işçi olarak görev yapan iki Rus ve bir İtalya vatandaşının kaçırıldığını hatırlatan Lukaşeviç, bu tür olayların 1961 tarihli Viyana Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu vurguladı.
Lukaşeviç, BMGK'dan acil olarak, kaçırılma olaylarına tepki vermesini beklediklerini ifade ederken, Suriye'de Rus vatandaşlarına karşı yapılacak her türlü saldırıya karşı çıkacaklarını açıkladı.