Rusya'dan Gürcistan'a Güney Osetya uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan'dan bölgedeki krizi daha da vahim hale getirmemesini istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya, Gürcistan'ı, ayrılıkçı bölgesi Güney Osetya'ya karşı orantısız güç kullanmakla suçlayıp, bölgedeki krizi daha da vahim hale getirmemesi için uyardı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigoriy Karasin'in Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigol Vaşadze ile dün gece yaptığı telefon görüşmesinde son gelişmelerden duyulan kaygıyı ilettiği belirtildi.

Açıklamada, Karasin'in görüşmede, "Moskova, Gürcü tarafının orantısız güç kullanımından dolayı bölgede artan gerginlikten son derece kaygı duyuyor" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

"Tiflis, şiddet yoluyla birlikte, durumla ilgili gerçek tehdidin de geliştiğinin farkına varmalı" diyen Karasin, "Bu yüzden Tiflis'in durumun daha da vahim hale gelmemesi için etkili önlemler alması gerekiyor" dedi.

Güney Osetya'nın başkenti Tskhinvali ve civarındaki köylere hafta sonunda düzenlenen bombardımanda en az 6 kişi ölmüş, 15 kişi de yaralanmıştı. Güney Osetyalı yetkililer, bombardımanda tamamen sivillerin hedef alındığını açıklamışlardı. İngilizce yayın yapan Russia Today Televizyonu da hafta sonundaki olaylar yüzünden Güney Osetya'da 400'ü çocuk ve bebeklerden oluşan 4 bin 500 kişinin Rusya Federasyonu'na bağlı Kuzey Osetya'ya geçtiğini duyurdu.