Rusya'dan NATO'ya gözdağı

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Alexander Lukashevic, "NATO'nun doğuya yayılması Rusya'yı karşılık vermek zorunda bırakacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Dışişleri Bakanlığı,NATO'nun doğuya doğru genişlemesi nedeniyle Rusya'nın karşılık olarak "gereken" önlemleri almak zorunda olacağını söyledi.Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Alexander Lukashevic Interfax haber ajansında yer alan açıklamalarında, Ukrayna'nın "Avrupa-Atlantik'e yönelmesinin" ülkedeki sosyal ve ekonomik sorunlar ile baş etmeye çalışan Kiev yönetimini rahatlatmayacağını söyledi.

En derin kriz

NATO ittifakına katılmak isteyen Ukrayna'nın "bağlantısız ülke" statüsünü bu hafta parlamento kararıyla iptal etmesi Moskova'yı öfkelendirirken ve Rusya ile Batı arasında Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana yaşanan en derin kriz olan Ukrayna sorununu daha da ağırlaştırdı.

Her ne kadar Ukrayna'nın NATO üyeliğinin koşullarını yerine getirerek ittifaka katılması için uzun yıllar gerekiyorsa da, Rusya eski Sovyetler Birliği'nin stratejik önem taşıyan eski üyesi Ukrayna'nın NATO üyeliğini doğrudan bir askeri tehdit olarak görüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir