Rusya'dan Ukrayna'ya borç resti

Rusya Maliye Bakanı, "Ukrayna'nın borç yeniden yapılandırma planında yer almayacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ukrayna Maliye Bakanı Yaresko, "Borçlarımızı yeniden yapılandırmak için kreditörlerin büyük bölümüyle anlaştık" dedi. Ukrayna Maliye Bakanı Natalia Yaresko ülkenin 18 milyar dolar tutarındaki borcunu yeniden yapılandırmak için kreditörlerin çoğuyla anlaştığını söyledi.

Yaresko, dün geç saatlerde yaptığı ve bugün yayımlanan açıklamalarında ülkenin borçlarının temelini teşkil eden ana paranın yüzde 20'sinin silineceğini ve anlaşmanın Uluslararası Para Fonu'nun koyduğu hedeflere uygun olduğunu belirtti.
              
Yaresko, "Herkes bu anlaşmadan kazançlı çıktı. İşbirliğine dayanıyor. Tek tarafın kazançlı çıktığı değil, kazan-kazan ilkesine uygun (bir anlaşma). Tahviller üzerinde daha fazla risk yaratmayacak şekilde ilerliyoruz" dedi.

"Ukrayna'nın borcunu yeniden yapılandırmayacağız "

Öte yandan Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Ukrayna'nın önde gelen kreditörleri ile vardığı borç yeniden yapılandırma planında Rusya'nın yer almayacağını söyledi. Sliuanov, "Moskova'nın global finansal piyasalara ulaşımının sınırlı olduğunu ortamda Ukrayna'nın borcunu yeniden yapılandırmayacağız ve Rusya'nın dövize ihtiyacı var" diye konuştu. 

antonslianov.jpg

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov

Bu konularda ilginizi çekebilir