Rusya'dan Ukrayna'ya "operasyonları durdurun" çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna yönetiminden, ülkenin doğusundaki sivil yerleşim yerlerine yönelik operasyonları durdurmasını talep etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Dışişleri Bakanlığı,Ukrayna yönetiminden, ülkenin doğusundaki sivil yerleşim yerlerine yönelik operasyonları durdurmasını talep etti. 

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Can güvenliğinin korunması için Ukrayna yönetiminden, ülkenin doğusundaki operasyonları durdurmasını talep ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Moskova'nın, 2 Temmuz'da Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa dışişleri bakanlarının katılımıyla Berlin'de düzenlenen toplantıda kabul edilen ortak deklarasyonun, Ukrayna taraflarını "ateşkese geri dönmeye" ikna edeceğini umut ettiğinin altı çizildi. 

Dün Almanya'nın başkenti Berlin'de bir araya gelen Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa dışişleri bakanları, Ukrayna’da hükümet ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında ateşkes sağlanması amacıyla görüşmelerin başlamasını kararlaştırmıştı.

Toplantı sonunda yayımlanan ortak bildiride, görüşmelerin ateşkes hedefiyle başlaması, tüm rehinelerin serbest bırakılması, Ukrayna-Rusya sınırında kaçak geçişlerin engellenmesi için kontrollerin artırılması ve gazetecilerin güvenliğinin sağlanması çağrısında bulunulmuştu.