Rusya'dan yaptırımlarında yumuşama sinyali

Rus hükümeti, bazı işverenlerin Türk işçi istihdam etmelerine izin verileceğini ve Türkiye'den tahıl ihracatına sınırlanma getirilmeyeceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya'nın  6 başlık halinde 28 Kasım'da yürürlüğe soktuğu Türkiye'ye uygulanacak özel ekonomik önlemlerin ardından yumuşama sinyali geldi. Rus hükümeti, bazı işverenlerin Türk işçi istihdam etmelerine izin vereceği ve Türkiye'den tahıl ihracatına sınırlanma getirilmeyeceği bildirildi. 

Rusya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Maxim Topilin, Türkiye'den yeni işçi alınmasına yönelik olarak 1 Aralık'ta yürürlüğe girecek yasağın, bazı işverenleri etkilemeyeceğini söyledi.
    
Topilin, Rus hükümetinin onay verdiği listede yer alan işverenlerin Türkiye'den yeni uzman personel istihdam etmelerine izin verileceğini belirtti.  
    
Listede yer almayan işverenlerin ise 31 Aralık 2015'ten önce Rusya'da yasal olarak çalışan Türk vatandaşlarını istihdam etme hakları olacağını anlatan Topilin, ancak listede olmayan işverenlerin Türkiye'den yeni işçi getiremeyeceklerini vurguladı. 

Tahıl ihracatına sınırlanma getirilmeyecek

Öte yandan Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Yevgeny Gromyko, Türkiye'ye tahıl satışının sınırlanması önerileri olmayacağını söyledi.
    
Rusya'nın 2015 yılı tahıl üretim tahminlerinin açıklandığı "Agroholdings Russia" konferansında konuşan Gromyko, 2015 yılında  tarımsal üretimin yüzde 2 artmasını beklediklerini de ifade etti. Gromyko 2015 yılı için tahıl üretim tahminini 101-102 milyon ton olarak ortaya koydu. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya'nın ulusal güvenliğinin sağlanması için Türkiye'ye uygulanacak özel ekonomik önlemlerin uygulanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. 6 başlık halinde yayınlanan Kararname onaylandı ve 28 Kasım'da yürürlüğe girdi.