Rusya'daki AVM yangınında ölü sayısı 64 oldu

Rusya'nın Sibirya bölgesinde bir alışveriş merkezinde çıkan yangında 64 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında 41 çocuğun olduğu belirtiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya’nın Sibirya bölgesinin Kemerovo şehrinde bulunan Zimnyaya Vişnya isimli alışveriş merkezinde dün öğle saatlerinde yangın çıktı.

Rusya Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puçkov, AVM yangınında yaşamını yitirenlerin sayısının 64'e yükseldiğini söyledi.

Yangın, dört katlı AVM'nin en üst katındaki sinema salonu ve çocuk oyun alanlarının yer aldığı kısımda başladı. Alevler kısa sürede tüm binayı sararken, gökyüzü de dumanla kaplandı.
Yaşamını yitirenlerin 41'nin çocuk olduğu belirtildi. 10 çocuk ise hala kayıp. Yangında 44 kişi yaralandı. 10 kişi hala hastanede tutuluyor.

Öte yandan, yangının başladığı dükkanın kiracısı ve AVM işletme müdürünün de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Başbakan Yıldırım'dan taziye mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'daki yangınıyla ilgili Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'e taziye mesajı gönderdi.

Başbakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre Yıldırım mesajında, "Bu elim kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır ve metanet, şahsınızda dost Rus halkına ve hükümetinize, milletim, hükümetim ve şahsım adına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Rusya'da bir alışveriş merkezinde çıkan yangın nedeniyle yaşamını yitirenler için Rus halkına taziyelerini iletti.

Bu konularda ilginizi çekebilir