Samsung'un veliahtına 5 yıl hapis

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung'un Başkan Yardımcısı ve veliahtı Lee Jae-yong, devlet başkanına rüşvet teklif etmek ve şirket fonlarını zimmetine geçirmek suçlarından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güney Kore'de, teknoloji şirketi Samsung'un Başkan Yardımcısı ve veliahtı Lee Jae-yong, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, eski Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin yetkilerinin elinden alınmasına yol açan yolsuzluk ve siyasi nüfuz skandalına yönelik görülen davada, Lee'yi, eski devlet başkanına rüşvet teklif etmek ve diğer suçlardan dolayı 5 yıl hapse mahkum etti. Kararda, Lee'nin aynı zamanda Samsung fonlarını zimmetine geçirmek, varlıklarını denizaşırı yerde saklamak ve yalancı şahitlik yapmaktan da suçlu bulunduğu belirtildi.

Samsung'dan mahkeme kararına ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Teknoloji devi Samsung'un Başkanı Lee Kun-hee'nin 2014'te kalp krizi geçirmesinin ardından tek oğlu Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong, eylül ayında şirketin yönetim kuruluna girmişti. Lee'nin, bu rüşveti şirketin babasından kendisine sorunsuz devri için verdiği iddia ediliyor.