Sanofi- Aventis, Genzyme'yi almaktan vazgeçmiyor

Sanofi-Aventis, ABD'li bioteknoloji şirketi Genzyme'i satın almak için 18,5 milyar dolarlık teklifini yineledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransız ilaç şirketi Sanofi-Aventis ABD'li bioteknoloji şirketi Genzyme'i satın almak için 18,5 milyar dolarlık teklifini yineledi.

Sanofi-Aventis, yaptığı açıklamada, Genzyme'e hisse başına 69 dolar teklifte bulunduğunu, tamamen nakit olan teklifin değerlendirilmesi için 10 Aralık'a kadar süre bulunduğunu bildirdi. Sanofi-Aventis'in hisse başına 69 dolarlık teklifi, Genzyme şirketinin değerinin 18,5 milyar dolar olduğunu gösteriyor.

Sanofi-Aventis Üst Yöneticisi (CEO) Chris Viehbacher, gazetecilere yaptığı açıklamada, birkaç kez teşebbüs etmelerine rağmen Genzyme yönetiminin "yapıcı görüşmelerde bulunmayı reddetmesi" nedeniyle doğrudan bu şirketin hissedarlarına gitmeye karar verdiğini söyledi.

Genzyme'in yüzde 50'den fazla hissesini elinde bulunduran hissedarlarla görüştüğünü ve "teklifin başarılı olacağından emin olduğunu" belirten Viehbacher, "Şirketin hissedarları, Genzyme'in bizimle yapıcı görüşmelerde gönülsüz davranması nedeniyle hayal kırıklığına uğradılar" dedi.

ABD'li şirketin üst yöneticisi Henri Termeer'e gönderilen mektuba göre, Viehbacher, "bizimle yapıcı bir davranış içine girmeyi reddetmek, hissedarlarınızın, önemli bir getiri almasını, hemen likidite elde etmelerini ve Genzyme'in işleri ve operasyonlarıyla ilgili risklere karşı korunmasını reddetmektir" ifadesini kullandı.

Viehbacher, Termeer ile 20 Eylül'de görüştüğünü, ancak yapılan görüşmeden olumlu sonuç çıkmadığını da kaydetti.

Sanofi-Aventis, Genzyme'i, yüksek kolesterol ve nadir genetik bozukluklar için kar getirisi yüksek ilaçlar üretmesi nedeniyle satın almak istiyor.

Fransız şirketi Temmuz ayında da Genzyme'e 18,5 milyar dolar teklifte bulunmuş, ancak Genzyme teklifi reddetmişti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir