Sanofi, İlaca Erişim Endeksi'nde 3'üncü

Vakıf, raporunda Sanofi Grubu'nun birden fazla alanda ilaca erişim yaklaşımını anlamlı ölçüde geliştirdiğini ve kamu politikaları alanında da önderlik ettiğini vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Sanofi Grubu, kâr amacı gütmeden ihtiyaç içindeki toplumların ilaca erişimlerini arttırmak için çalışan İlaca Erişim Vakfı'nın (Access to Medicine Foundation) hazırladığı 2012 İlaca Erişim Endeksi'nde 20 ilaç şirketi arasında 3'üncü sırada yer aldı. 
 
İlaca Erişim Vakfı, Sanofi'nin özellikle çoklu-dirençli bakteriyel enfeksiyonlar, sıtma, tüberküloz ve İhmal Edilen Tropikal Hastalıklarla ilgili girişimlerinin yanı sıra, Buruli ülseri, Afrika'da görülen tirpanosomiasis (uyku hastalığı), Chagas hastalığı ve Leishmaniasis de dahil tüm hastalıklarla mücadelede Dünya Sağlık Örgütü'yle yaptığı işbirliğinin yenilenmesinden memnuniyet duyuyor. Vakıf, raporunda Sanofi Grubu'nun birden fazla alanda ilaca erişim yaklaşımını anlamlı ölçüde geliştirdiğini ve kamu politikaları alanında da önderlik ettiğini vurguluyor. Araştırma ve geliştirmeye yatırım yapmaya devam eden ve ilgili hastalıkları hedef alan Sanofi Grubu'nun sağlam erişim yönetimi sistemleri, ülke içi ve ülkelerarası katmanlı fiyatlandırması bulunuyor. Firma, bağış ve sağlığa erişim konusunda sürdürülebilir projelere imza atıyor. 
 
Sanofi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kıdemli Başkan Yardımcısı Gilles Lhernoud, "2012 İlaca Erişim Endeksi'ndeki 3'üncülük Sanofi Grubu'nun sağlığı korumak ve hastalara umut vermek için iş ortaklarımızla birlikte harcadığı tüm çabaların bir göstergesidir. Gelecekte asıl yapılması gereken, sağlık hizmetlerine erişimde eşitsizliği ortadan kaldırmaktır. Sağlıkta global bir lider olarak bizler bu hedefin gerçekleşmesinde doğru ortağız" dedi.
 
İlaca Erişim endeksinin amacı ilaca global erişimi arttırma yolundaki çabaları ilaç şirketlerine, yatırımcılara, hükümetlere, akademisyenlere, sivil toplum kuruluşlarına ve halka, bağımsız, tarafsız ve güvenilir olarak sunmak. İlaca Erişim Vakfı şirketlere ilaç şirketlerinin bir yandan kendi performanslarını, kamusal ve yatırım profillerini değerlendirebilecekleri, takip edebilecekleri ve geliştirebilecekleri şeffaf bir ortam sunarken, bir yandan da tüm paydaşların ilaca global erişim devrinde en iyi uygulamaları paylaşabilecekleri bir platform oluşturmaktır. 
 
Listede bulunan 20 şirket şöyle sıralanıyor:

med.jpg
Bu konularda ilginizi çekebilir