Sarkozy arayı kapatıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



PARİS - Fransa'da düzenlenen son kamuoyu araştırmaları, Pazar günü düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Nicolas Sarkozy'nin, Francois Hollande ile arasındaki farkı az da olsa kapattığını ortaya koydu.

Siyasi gözlemciler, önceki gün televizyonda iki lider arasında canlı yayınlanan tartışma programının çok az da olsa Sarkozy'ye yaradığı, ancak bunun seçimi kazanmak için yeterli olmadığı görüşünde.

Sofres tarafından düzenlenen ankete göre, Sarkozy, canlı yayındaki tartışmanın ardından oy oranını 1,5 puan artırarak yüzde 46,5'e çıkardı.

CSA kamuoyu araştırma merkezinin anketine göreyse Sarkozy, ekrandaki tartışmanın ardından yine oylarını bir puan artırarak yüzde 47'ye çıkardı.

Seçimlerin ikinci turu öncesinde aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, seçmenlere "boş oy" atacağını açıklarken, merkez sağdaki lider Francois Bayrou dün yaptığı açıklamada, kişisel olarak Hollande'ı destekleyeceğini fakat seçmenlerini tercihleri konusunda serbest bıraktığını bildirmişti.

(AA)

 

AYNI KONUDA REUTERS'İN HABERİ
 

 

Sarkozy'nin şansı cumhurbaşkanlığı seçimine iki gün kala hala zayıf

PARİS - Fransa Cumhurbaşkanı NicolasSarkozy'nin Pazar günü ikinci turu yapılacak başkanlık seçimikazanma şansını, birinci turda elenen aşırı sağ ve merkezadaylarının kendisine destek vermemesiyle belirgin olarakyitirdiği bildiriliyor.
    
Kamuoyu yoklamaları, Sarkozy'nin şimdiden seçimin galibiolarak gösterilen Sosyalist François Hollande ile arasındakifarkı son günlerdeki 10 puandan beş puana düşürebileceğinigösteriyor. Ancak birinci turda yüzde 9 oyla beşinci olan merkezeğilimli politikacı François Bayrou Pazar günü Hollande'ıdestekleyeceğini açıklayarak, Sarkozy'nin bu oyları kendineçekme umudunu suya düşürdü.    

Çarşamba akşamı Sarkozy ile Hollande'ın televizyondayaptıkları canlı tartışmadan sonra değişen destek oranları,Sarkozy'nin daha iyi konuma geldiğini ancak seçime iki gün kala beklentiyi değiştirmeyeceğini gösteriyor.    

Birinci turda yaklaşık yüzde 20 oy alan aşırı sağcı adayMarine Le Pen ise, Sarkozy'nin seçim kampanyasındaki sonkonuşmalarında özellikle göçmenler ve Avrupa politikasıkonusundaki tavrını eleştirerek, seçmenlerinin desteğiniSarkozy'ye yönlendirmedi.    

Fransa'da seçim propaganda yasakları bu gece yarısıbaşlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir