Sarkozy, otomobil üreticilerinin sorunlarını dinledi

Görüşmede, devletin, satışları önemli ölçüde düşen otomobil üreticilerine yapacağı yardım planı ayrıntılı bir biçimde gözden geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PARİS - Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, küresel mali kriz karşısında zor günler geçiren otomobil üreticilerini, bugün Elysee Sarayı'nda kabul ederek sorunlarını dinledi.

Görüşmede, devletin, satışları önemli ölçüde düşen otomobil üreticilerine yapacağı yardım planı ayrıntılı bir biçimde gözden geçirildi.

Sarkozy'nin, görüşme sonrasında Fransa Sanayi Bakanı Luc Chatel'e, ocak ayı sonuna dek sektör temsilcilerinin de önerilerini dinleyerek, sorunlara çare bulunması konusunda somut öneriler sunması için görev verdiği bildirildi.

Sarkozy, daha önce yaptığı açıklamalarda, zor durumdaki yerli otomobil sanayisini kendi kaderiyle başbaşa bırakmayacağını söylemişti. Sanayi kuruluşlarını teşvik etmek için 26 milyar euro kaynak ayıran hükümetin, bu paket içinden 1.5 milyar euro'yu otomobil sektörüne aktarması bekleniyor.

Fransa'da, otomobil satışlarının önemli ölçüde düşmesi üzerine üreticiler işten çıkartmalara başlarlarken, birçok fabrika da üretime ara verilmesi yolunu tercih ediyor.