Sberbank Denizbank'a talip iddiası

Fransız gazetesi Les Echos, Sberbank'ın Denizbank'ı almak için teklif yapmayı düşündüğünü duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransız gazetesi Les Echos, Rus bankası Sberbank'ın Denizbank'ı almak için teklif yapmayı düşündüğünü bildirdi. Sberbank CEO'su Gref de, bankanın Türkiye ve Polonya'da varlık satın almayı planladığını ifade etti.

Gazete, kurtarılması için hazırlık yapılan Dexia'nın potansiyel bir varlık satışı için seçenekleri değerlendirdiğini ve Denizbank ile birden fazla alıcının ilgilendiğini belirtti.

Gazete, Sberbank'ın Denizbank'a teklif götürmek için danışman olarak bir bankayı yetkilendirme sürecinde olduğunu ifade etti.

Sberbank sözcüsü, haber hakkında sorulara "Sberbank 2014'a uzanan stratejisi kapsamında, Orta ve Doğu Avrupa pazarlarıyla ilgilendiğini belirtmiştir" diyerek konu hakkında başka ayrıntı vermedi.

Öte yandan Rus haber ajansı Interfax'ın da konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Sberbank'ın Denizbank'ı satın almayı değerlendirdiği, ancak belirleyici konunun fiyat olduğu belirtildi.

Sberbank, haberi henüz doğrulamadı.

Banka CEO'su Guerman Gref, eylül ayında yaptığı açıklamada, Sberbank'ın Türkiye ve Polonya'da varlık satın almayı planladığını ifade etti.

Gref, "Avrupa'daki varlığımız açısından net bir strateji geliştirdik. Orta vadede Türkiye ve Polonya olmak üzere iki Avrupa ülkesinde faaliyet göstermeyi hedef olarak belirledik. Bu iki ülke bizi çok ilgilendiriyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir