Schaeuble: Yunanistan'ın hala çıkış ihtimali var

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’den çıkma ihtimalini yok saymadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avusturya’nın ORF kanalına konuşan Schäuble, Yunanistan’ın kendine yardım etme sorumluluğunun yine kendisinde olduğunu söyledi.

Alman Bakan, “Sorumluluk olarak, ne olacağına karar vermek sadece Yunanistan’ın  elinde ve Yunanistan yöneticilerinin ne yaptığını tam olarak bilmiyoruz ve bu yüzden Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkma ihtimalini yok sayamıyoruz” dedi. Schaeuble, Avrupa olarak Yunanistan’a yardım etmeye hazır beklediklerini ancak Yunanistan’ın bunu tek başına başarması gerektiğini söyledi.

"Saf ve aptal gerginliği"

Öte yandan Yunanistan ve Alman maliye bakanları arasındaki tansiyon tırmanıyor. Yunanistan Alman Maliye Bakanı Schäuble'un bir toplantıda Yunan Maliye Bakanı Varoufakis'e "aptal ve saf" diyerek hakaret ettiğini öne sürerek özür dilemesini istiyor. Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble ise iddiaları "anlamsız" diye nitelendirerek Yunan mevkidaşı Yanis Varoufakis'a " saf ve aptal" dediği iddialarının yersiz olduğunu belirtti.  

Dün Konuyla ilgili açıklama yapan Yunanistan Dişişleri sözcüsü Constantinos Koutras, "Yunanistan Berlin elçiliğimiz aracılığıyla konuyla ilgili olarak Alman Dışişleri Bakanlığına rahatsızlığımızı bildirerek nota verdik" demişti.   

Bu konularda ilginizi çekebilir