Seçim Komşu'nun notunu etkilemedi

Fitch: Seçim sonuçlarının Yunanistan'ın kredi notuna etkisi nötr

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Krredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'da dün yapılan genel seçimlerin sonuçlarının ülkenin 3. kurtarma anlaşmasını uygulamak için yenilenmiş bir yetki ile daha güçlü bir yönetimin ortaya çıkaacağını gösterdiğini, bunun programın uygulanmasına yönelik risklerin hafif şekilde azaltacağını bildtirdi. 

Ancak hükümetin programa sahiplenmesi tamamen gönülde sahiplenmeden daha düşük olacağını öngören Fitch, yeni hükümetign müzakere duruşunun de öngörülemez olduğunu savundu. 

Fitch bu ortamda programın uygulanması için risklerin yüksek olmaya devam ettiğini ifade eden Fitch, siyaset dilinin Syriza'nın programın uygulanmasına bağlı kalınacağı resmi söylemine rağmen bazı kemer sıkma karşıtı ifadeler içermeye devam ettiğini de vurguladı. Bu nedenle Yunanistan ile kreditörleri arasında güvenin yeniden tesisinin zaman alacağını savunan Fitch, burun programın gözden geçirmelerinin gecikmesi riskini artırdığını da belirtti.

Yunanistan'ın kredi notunu 18 Ağustos'ta CC'den CCC'ye yükselttiğini hatırlatan Fitch, Yunanistan ile kreditörler arasında yeni bir fonlama krizine yol açacak gelişmelerin notun geri gelmesine, programın başarı ile uygulanmasını nise yeni bir not artırımına yol açacağını vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir