Sessizlik kararı aldılar

ABD için casusluk yapan Alman ajan konusunda CIA Başkanı'nın Alman muhatabıyla görüştüğü, tarafların konu hakkında sessizlik kararı aldığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN -  Alman Dış İstihbarat Servisi'nde (BND) görevli bir ajan hakkında ABD için casusluk yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmasının ardından ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı Başkanı (CIA) John Brennan'ın Almanya Başbakanlığı Gizli Servisler Koordinatörü Klaus Dieter Fritsche ile telefonda görüştüğü bildirildi. 

Spiegel Online internet sitesinde yer alan haberde, ABD Başkanı Barack Obama'nın eski güvenlik danışmanlarından olan CIA Başkanı Brennan'ın "iki ülke arasında oluşan zararı" kapatmak için uğraş verdiği ifade edildi. 

Haberde, telefon görüşmesinin ardından iki tarafın da bu konuda susmak ve herhangi bir açıklama yapmamak konusunda mutabık kaldıkları belirtildi. Telefon görüşmesi hakkında ne Alman hükümetinden ne de CIA'dan bir açıklama yapılacağı kaydedildi. 

Alman ajan casusluğu itiraf etmişti 

BND'de görevli bir ajan hakkında ABD adına casusluk yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmış, BND çalışanının posta bölümünde görevli olduğu ve ABD'ye para karşılığı casusluk yaptığını itiraf ettiği belirtilmişti. 

Alman medyasına yansıyan haberlere göre, BND çalışanı yaklaşık iki yıl çift taraflı ajan olarak çalıştı ve 2012 yılından bu yana toplam 218 gizli belgeyi ABD gizli servisine iletti. 

31 yaşındaki Alman BND çalışanının, Avusturya'da ABD istihbaratı ile üç kez görüştüğü, gizli bilgileri toplam 25 bin avroya sattığı ileri sürüldü. Belgelerin üçünün NSA Araştırma Komisyonu ile ilgili olduğu belirtiliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir