Singapur Borsası, Londra gemicilik borsası için teklif verdi

Singapore Exhange- SGX. Londra’daki yaklaşık 272 yıllık gemicilik borsası Baltic Exchange’i satın almak için teklifte bulunduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SGX’ten yapılan açıklamada Londra merkezli uluslararası gemicilik borsası Baltic Exhange’in satın alınması için tek taraflı ve bağlayıcılığı olmayan bir teklif verildiği belirtildi. 

Londra’daki Baltic Exchange yatırımcılara uluslararası navlun nakliye ücretleri için Benchmark (kıyaslama değeri) verileri sağlıyor. 

Londra’daki gemicilik borsası 18.yüzyılda tahıl taşıyan gemi sahiplerinin yüklerinin maliyetlerini belirlemek ve kıyaslamak istemesiyle ortaya çıktı.

O dönem Baltık ülkelerinden ağırlıklı olarak mum ve sabun gibi ürünlerin İngiltere’ye taşınması sebebiyle borsanın adı “Baltic Exhange” olarak kaldı. 

Bu hafta içerisinde Londra Borsası (LSE) ve Alman Deutsche Börse, "potansiyel birleşme" görüşmelerinin yürütüldüğünü açıklamıştı.

Deutsche Börse’den bugün yapılan açıklamada ise ana maddeler üzerinde anlaşma sağlandığı belirtilerek, kurulacak yeni şirketin merkezinin Londra’da bulunacağı ancak şirket fonksiyonlarının etkin dağılımıyla hem Londra’da hem de Frankfurt’ta birer genel merkez olacağı kaydedildi.