Sinopec, enerji verimliliğini iki katına çıkaracak

Çin'in en büyük rafinerisi, 2025 hedefi çerçevesinde enerji verimliliğini 2015'e kadar yüzde 20, 2020'ye kadar da yüzde 65 oranında artırmayı planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Çin'in en büyük rafinerisi Sinopec, 2025'e kadar enerji verimliliğini mevcut seviyesinin iki katına çıkarmayı planladığını açıkladı.  

Sinopec Başkanı Fu Çıngyü, "Enerji verimliliğini iki katına çıkarma" planı çerçevesinde daha fazla yatırım, daha iyi yönetim ve teknoloji kurulumu yapılacağını söyledi. 

Sinopec Enerji Yönetimi ve Çevre Koruma Başkanı Gıng Çıngfıng da şirketin ilk önce enerji tasarrufu alanında yatırım yapacağını söyledi.  

Gıng, şirketin enerji verimlilik programı için 2014'te 4 milyar yüen (yaklaşık 643 milyon ABD doları), 2015'te de 10 milyar yüen (yaklaşık 1,6 milyar ABD doları) yatırım yapmayı planladığını belirtti.  

Sinopec, geçen yıl açıkladığı üç yıllık yatırım planı çerçevesinde 803 çevre koruma projesine 22,87 milyar yüen (yaklaşık 3,7 milyar ABD doları) yatırım yapma kararı almış, mayıs ayı sonu itibariyle ise 280 programa 4 milyar yüen aktarılmıştı. 

Sinopec'in açıklaması, Çin'in iklim değişikliğiyle mücadelede istekli olduğu şeklinde yorumlanıyor.  

Dev nüfusu, yıllardır süren sanayileşme süreci ve hızlı ekonomik büyümesi nedeniyle Çin, halihazırda dünyanın en büyük enerji üreticisi ve tüketicisi konumunda. 

Bu konularda ilginizi çekebilir