Somali Başkanlık Sarayı'nda intihar saldırısı

Başkanlık sarayını hedef alan intihar saldırısında Başbakanlık Ofisi Müdürü ve Somali eski İstihbarat Başkan Yardımcısı'nın öldüğü belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOGADİŞU - Somali'nin başkenti Mogadişu'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı hedef alan geniş çaplı saldırı düzenlendi.  

Alınan bilgiye göre sabah saatlerinde, başkent Mogadişu'nun en sıkı korunan binalarından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na bomba yüklü iki araçla intihar saldırısı düzenlendi. Bomba yüklü araçlardan biri sarayın arka girişinde, diğeri ise bitişikteki Cudka Ciliu Hapishanesi'nin ana kapısında patlatıldı. Eş zamanlı iki patlamanın ardından, bomba yüklü yelekler giydikleri belirtilen silahlı kişilerle saray çevresindeki koruma birlikleri arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

3 patlama gerçekleşti

Silahlı kişilerin saraya girmeye çalıştıkları, güvenlik güçlerinin ise saldırganlara ateş açarak karşılık verdiği belirtildi. Görgü tanıkları, silahlı saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çatışmalar devam ederken sarayın doğu tarafında üçüncü bir patlamanın meydana geldiğini kaydetti. 

Başbakanlık Ofisi Müdürü ve eski İstihbarat Başkan Yardımcısı öldü

Bombalı saldırılar ve ardından meydana gelen çatışmalarda ölen ve yaralananlar olup olmadığı konusunda Somali makamlarından henüz resmi açıklama yapılmadı. Ancak güvenlik kaynakları, ilk belirlemelere göre saldırılarda Somali Başbakanlık Ofisi Müdürü ve Somali eski İstihbarat Başkan Yardımcısının öldüğünü belirtti. Saldırıda Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un zarar görmediği öğrenildi.  

Saldırıyı Şebab Hareketi üstlendi

Öte yandan Şebab Hareketi, cumhurbaşkanlığı sarayına düzenlenen intihar saldırısını üstlendiğini duyurdu. Örgüte ait bir internet sitesinde yapılan açıklamada, saldırı sırasında bazı yetkililer ile güvenlik görevlilerin öldürüldüğü ileri sürüldü. 

Somali Milli Güvenlik Bakanı Abdulkerim Hüseyin Culid ise yaptığı yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin başkanlık sarayı etrafında kontrolü sağladığını belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir