Somali'deki misyonların görev süreleri uzatıldı

Somali'deki BM Destek Misyonu'nun görev süresi 1 yıl, Abyei bölgesindeki BM Geçici Güvenlik Gücü'nün görev süresinin, 15 Ekim'e kadar uzatıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Abyei, Gine-Bissau ve Somali'deki misyonların görev sürelerini uzattı. 

Somali'deki BM Destek Misyonu'nun (UNSOM) görev süresi 1 yıl uzatıldı

Toplantı yapan 15 ülkeden oluşan BMGK üyeleri, Somali'deki BM Destek Misyonu'nun (UNSOM) görev süresini 1 yıl uzatma kararı aldı. UNSOM, Somali'de görev yapan Afrika Birliği Barış Gücü Misyonu'na (AMISOM) barışın, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün sağlanması konusunda yardımcı faaliyetlerde bulunmak amacıyla kurulmuştu. 

BM Geçici Güvenlik Gücü 15 Ekim'e kadar Abyei bölgesinde

BMGK'nın Sudan ve Güney Sudan konulu toplantıda ise iki ülke arasında bulunan tartışmalı Abyei bölgesindeki BM Geçici Güvenlik Gücü'nün (UNISFA) görev süresinin, 15 Ekim'e kadar uzatılması kararına varıldı. BMGK kararıyla kurulan UNIFSA, Haziran 2011'den bu yana, Güney Sudan ve Sudan arasında tartışmalı Abiye bölgesini kontrolü altında tutuyor.  

BMGK'nın toplantısında ayrıca, oy birliğiyle Gine Bissau Misyonu'nun (UNIOGBIS) görev süresi 30 Kasım'a kadar uzatılmasına karar verildi. BMGK, UNIOGBIS'ın kurulmasına 3 Mart 1999 tarihinde yaptığı oylama sonucunda ülkede yaşanan sivil savaşta ulusal uzlaşı sağlanması, seçimlerin yapılması, insan hakları ve hukuk sisteminin geliştirilmesi, ordu ve polisin reforme edilmesi konularında faaliyette bulunması amacıyla karar vermişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir