Sosyal yardımlardan faydalanmaları zorlaştırılıyor

İngiltere'de göçmenlerin sosyal yardımlardan haksız yararlanmasına engel olmak amacıyla yeni düzenlemeler yürürlüğe girecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 1 Ocak 2014'ten itibaren göçmenlerin sosyal yardımlardan haksız yararlanmasına engel olmak amacıyla yeni düzenlemelerin yürürlüğe gireceğini açıkladı.  

Bakanlık açıklamasında, hükümetin uzun vadeli ekonomik planları çerçevesinde sosyal yardımların azaltılarak istihdam piyasasının canlandırılması amacıyla ülkeye gelecek göçmenlerin 'iş bulmak için ellerinden geleni yaptıklarından emin olmak için' reformların yapılacağı belirtildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Iain Duncan Smith, yeni kurallarla ülkenin adil sisteminin korunacağını, çalışanlara ve iş arayanlara gerekli desteğin sağlanacağını ancak sistemden istifade etmek için ülkeye gelenlerin desteklenmeyeceğini vurguladı. 

Bakan Smith, diğer Avrupa ülkelerinin de aynı endişeleri paylaştığını söyledi. 

Yeni düzenlemeye göre, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren AB üyesi ülkelerden İngiltere'ye çalışmak için gelenler, iş arayanlar için verilen maddi destekten (Jobseeker's Allowance-JSA) faydalanabilmek için üç ay beklemek zorunda kalacak.

Göçmenler, üç aylık bekleme süresinden sonra JSA yardımını alabilmek için teste tabi tutulacak. 'Daimi Oturum Testi' (Habitual Residence Test-HRT) kapsamında, sosyal yardım almak isteyen göçmenin İngiltere'ye gelmeden önce iş bulmak için nasıl bir çaba gösterdiğini ve İngilizce dil seviyesinin iş bulmasına engel olup olmayacağını belgelemesi beklenecek. Testi geçen göçmenler JSA yardımından 6 ay faydalanacak.

İş bulma olasılığının yüksek olduğunu ispatlayan göçmenler bu yardımı almaya devam edecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir