Soyguncular kayıplara karıştı!

Fransa'nın başkenti Paris'te özel kuvvetler, bir mağazada gerçekleşen silahlı soygun nedeniyle içeride mahsur kalan 18 çalışanı güvenli bir şekilde dışarı çıkartırken, soyguncular kaçtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rehine olayına müdahale eden RAID adlı özel kuvvetler 18 çalışanı kurtardı. Silahlı soyguncuların yakalanması için operasyon başlatıldı. 

Paris'te ucuz mağaza zinciri Primark'da rehine krizi  yaşandı. Silahlı soyguncular sabah saat 06.30'da mağazanın 18 çalışanını rehin aldı. Rehine olayı Paris'in kuzeybatısında bulunan Villeneuve-la-Garenne bölgesinde meydana geldi. Rehine olayına müdahale eden özel kuvvetler 18 kişiyi kurtardı. Üç silahlı soyguncunun yakalanması için de operasyon başlatıldı.

Fransız basını, siyahlı soygunculardan birinin mağaza çalışanı olduğunu iddia etti.

Le Figaro'nun haberine göre olay Primark adlı mağazanın bir çalışanının arkadaşına attığı bir SMS ile ortaya çıktı. Saat 07.00 civarında yollanan SMS'te bir çalışan, rehin tutulduklarını belirtti.

Kayıplara karıştılar

The Mirror'ın haberine göre; saldırganlar olay yerinden kaçtı. Fransız haber ajansı AFP haberine göre, polis, saldırganların silahlı olduğunu ve çalışanları rehin aldığını doğrulayamıyor. Soyguncuların nerede olduğu da bilinmiyor.

harita-009.jpg

Rehine krizi Paris'in kuzeybatısındaki Villeneuve-la-Garenne bölgesindeki Primark mağazasında yaşandı

pri-001.jpg

Charlie Hebdo saldırısını akıllara getirdi

Yaşanan olay Paris'te ocak ayında art arda yaşanan saldırı ve rehine krizlerini akıllara getirdi. Said ve Cherif Kouachi kardeşlerin 7 Ocak 2015 tarihinde hiciv dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlediği silahlı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir