Sözlerimizin arkasındayız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Crowley, daha önce Türkiye'de basına karşı uygulanan tavırdan kaygılandıklarını dile getirmişti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Türkiye'nin çok güçlü bir demokrasi, çok canlı ve özgür bir basına sahip olduğunu belirterek, "Ancak gazetecilerin spesifik vakalarda yıldırılmakta olduğunun görüldüğü belirli durumlara dair kaygılarımızı dile getirdiğimiz açıklamalarımızın da arkasındayız" dedi.

Crowley'nin, Washington'daki Yabancı Basın Merkezinde düzenlediği basın toplantısında bir gazeteci, "İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, 'Türkiye, basın özgürlüğü açısından Amerika'dan daha çok basın özgürlüğünün olduğu bir ülkedir' şeklindeki açıklamasına katılıp katılmadığını" sordu.

Anket düzenleyelim

Gazeteciye "ABD'den daha mı ileri?" diye soran Crowley, salondaki gazetecileri işaret ederek, "O halde anket düzenlemeliyim. Eğer Türk medyası geniş kar getiriyorsa, bu ülkedeki bazı medyadan daha ileride olabilirsiniz. Bence bu ülkedeki birçok gazeteci, sürdürülebilir bir iş modeli bulmaya çalışıyor" diye esprili bir yanıt verdi.

Crowley, sözlerine şöyle devam etti:

"ABD'deki özgür ve canlı basından çok gurur duyuyoruz. Bir istisna dışında,  ABD'de son zamanlarda gazetecilerin hapse atıldığı bir anı hatırlayamıyorum. Sözlerimi şunu söyleyerek bitireceğim; demokrasinin önemli bir temel sütunu olarak özgür ve canlı basını da içeren evrensel hak ve ilkeleri tanıyor ve kuvvetle destekliyoruz. Türkiye'nin çok güçlü bir demokrasiye sahip olduğunun farkındayız. Türkiye'de yaşamış biri olarak, Türkiye'de çok canlı ve özgür bir basın olduğu gerçeğini teyit edebilirim. Ancak gazetecilerin spesifik vakalarda yıldırılmakta olduğunun görüldüğü belirli durumlara dair kaygılarımızı dile getirdiğimiz açıklamalarımızın da arkasındayız".

Bu konularda ilginizi çekebilir