Srebrenica katliamı anılıyor

8 bin 372 kurbanı anmak amacıyla toplanan 16 bin 744 ayakkabının bir kısmı, Berlin'deki tarihi Brandenburg Kapısının önünde sergileniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN- Srebrenica katliamının 15. yılı dolayısıyla kurbanlar, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen bir etkinlikle anılmaya başladı.

Katliamda öldürülenlerin yakınlarının oluşturduğu "Srebrenica Anneleri" adlı derneğin isteği üzerine toplam 8 bin 372 kurbanı anmak amacıyla geçen 2 ay içinde toplanan 16 bin 744 ayakkabının bir kısmı, bu gece Berlin'deki tarihi Brandenburg Kapısının önünde, BM'yi simgeleyen U ve N harfleri şeklindeki 2 demir örgülü kafesin içine konularak sergileniyor.

Anma etkinliğini organize eden Mensut Bjeloseviç, dünyanın birçok ülkesinden toplanan ayakkabıların hepsinin bu akşama kadar Berlin'e getirileceğini belirterek, bunların bir kısmının örgülü kafeslere konulacağını, diğerlerinin açıkta sergileneceğini ifade etti.

Brandenburg Kapısının önünde ayakkabılara dikkat edilmesi için bu gece bir uyarı nöbeti yapılacağını kaydeden Bjeloseviç, yarın da bir anma töreni düzenleneceğini ve kurbanlar için dua edileceğini söyledi.

Bjeloseviç, benzer bir etkinliğin eylül ayında Lahey kentinde yapılacağını, 2 Mayıs 2011 tarihinden itibaren de bu 2 demir örgülü kafesin daha büyüğünün Srebrenica'da kurulacağını, tüm ayakkabıların içine konulacağını ve bunların betonla kaplanacağını sözlerine ekledi.

Srebrenica'da bir tepeye kurulacak "Utanç Sütunu" adlı anıtın her harfinin 8 metreden yüksek ve 6 metreden uzun olması bekleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir