Starbucks'a 2.76 milyar dolar ceza!

Starbucks, uzun yıllar birlikte iş yaptığı Kraft Foods ile olan sözleşmesini paketlenmiş kahve üzerinde bir anlaşmazlık nedeniyle erken feshetmesinin bedelini ağır ödedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Starbucks dünyaca ünlü gıda şirketi Kraft Foods'a paketlenmiş kahve anlaşmalarını üç yıl erken bitirdiği için Kraft Foods'un çatı şirketi Mondelez'e 2.76 milyar dolar ceza ödeyecek.

Starbucks'a paketlenmiş kahve satan Kraft Foods'un Starbucks ile olan anlaşması 2014 yılına kadar devam edecekti. Starbucks anlaşma şartlarını bozduğunu iddia ederek 2010 yılında sözleşmeyi tek taraflı feshetti ve Kraft konuyu ABD tahkim mahkemesine götürdü.

ABD tahkim mahkemesi, Kraft tarafından dava konusu yapılan olayı inceleyerek Starbucks'ın haksız olduğu kanaatine vardı ve 527 milyon doları yasal maliyetler olmak üzere toplam 2.76 milyar dolar cezaya imza attı.

Tazminat kararı sonrası Starbucks'ın hisseleri yüzde 1.2 düşmesine karşın Mondelez'in hisseleri de yüzde 3.3 yükseldi.

Starbuck konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Tahkim kararına güçlü bir şekilde karşıyız ve Kraft'ın anlaşmamızın sorumluluklarını yerine getirmediğini düşünüyoruz. Bu nedenle iş performansımız zarar gördü." yorumunda bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir