Strauss-Kahn serbest bırakıldı

New York'ta kaldığı otelde temizlik görevlisine tecavüz ettiği iddiasıyla yargılan, Dominique Strauss-Kahn serbest bırakıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - IMF'nin eski başkanı Dominique Strauss-Kahn, ev hapsi kaldırılarak serbest bırakıldı.

Strauss-Kahn mahkeme salonundan eşiyle birlikte gülerek çıktı.

Mahkemenin hakimi, serbest kalan eski IMF Başkanının davasının kapanmadığını belirttiği açıklamasında, daha önce belirlenen 18 Temmuz duruşma tarihinin hala geçerli olduğunu hatırlattı.

Hakim, eşiyle birlikte mahkeme salonuna gelen eski başkan hakkındaki suçlamaların düşmediğini hatırlattı. Manhattan'daki mahkemedeki duruşma 10 dakika kadar sürerken, eski başkan eşi Anne Sinclair ile gülerek mahkeme salonundan ayrıldı.

Staurss-Kahn'ın karar sonrasında açıklamada bulunan avukatı, müvekkilinin aklanacağını belirtirken, tacize uğradığını söyleyen otel görevlisinin avukatı ise müvekkilinin suçlamasında tek bir kelimeyi bile değiştirmediğini açıkladı.

Yalan söylediğini itiraf etti

Öte yandan, Strauss-Kahn'ı tecavüz ve cinsel saldırıyla suçlayan otel çalışanının, sözde saldırıdan sonra olanlar hakkında tahkikat jürisine yalan söylediğini kabul ettiği bildirildi.

New York Savcısı, otel çalışanının saldırı hakkında tahkikat jürisine yalan söylediğini, jüriye anlattığının aksine olaydan sonra başka bir odayı temizlediğini söyledi.

Savcı, davacı tarafın taciz konusunda şikayetinde geç kaldığını da belirtti.

Bu arada, Fransız Sosyalistler de Strauss-Kahn'ın ev hapsinden kurtulmasından sonra ''rahat bir nefes'' aldı.

Sosyalist Parti sözcüsü Benoit Hamon, ''Bugünün en önemli olayı, savcının şikayette bulunan kişiyle ilgili ciddi bir şüphesi bulunduğunun ortaya çıkmış olmasıdır'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir