Sudan altın üretimini arttırıyor

Sudan'ın altın üretimi önümüzdeki yıl 100 tona yaklaşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sudan Madencilik Bakanı Muhammed Sadık el-Karuri, altın ocağı sayısının 76 bine çıktığını ve ocaklarda toplam 1 milyon kişinin çalıştığını belirterek, ülkenin altın üretiminin 2016'da yıllık 100 tona ulaşacağını açıkladı.  

Karuri, Sudan Meclisi'nde yaptığı konuşmada, altın üretimine önem verdiklerini belirterek, 2016 yılında, Sudan'ın yıllık altın üretiminin 100 tona ulaşacağını ve Sudan'ın altın üretiminde dünyada 9'uncu sıraya Afrika kıtasında da ikinci sıraya yükseleceğini kaydetti.  

Altın sektöründe Türkiye-Sudan işbirliği 

Madencilik ve altın konusunda, "Türkiye, Rusya, Suudi Arabistan ve Brezilya ile işbirliği yaptıklarını ifade eden Karuri, küçük maden ocaklarının sayısının Sudan genelinde 76 bine ulaştığını ve bu ocaklarda 1 milyon kişinin çalıştığını" söyledi.  

2014 yılında Sudan'ın altın üretimi 73,4 tondu. Bu miktarın 10 ton kadarını küçük maden ocakları çıkarttı. 2015 yılı sonunda Sudan'ın altın üretiminin 85 tona ulaşacağı tahmin ediliyor.  

Güney Sudan'ın 2011 yılında Sudan'dan ayrılmasından sonra, petrol ihracatı düşen ve gelirleri azalan Sudan altın üretimi ve ihracatına önem veriyor.