Sudan ve Güney Sudan esir takasında anlaştı

Sudan ile Güney Sudan arasında, iki ülke arasında esir takası ve isyancıların desteklenmemesi konusunda anlaşmaya varıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HARTUM  -  Sudan ile Güney Sudan arasında, iki ülke arasında esir takası ve isyancıların desteklenmemesi konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi. 

Sudan İstihbarat Şefi Sadik Amir, Sudan'ın başkenti Hartum'da düzenlenen ortak güvenlik komitesi toplantısının beşinci oturumunda, iki ülke arasında esir takası ve isyancılara destek sağlanmasına yönelik şikayetlere çözüm bulunması konularında anlaşmaya varıldığını söyledi. Ancak Amir anlaşmanın içeriği hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi. 

Öte yandan toplantıda Güney Sudan'ı temsil eden Tümgeneral Paul Mag da ortak güvenlik komitesi toplantısının gelecek oturumunun Ocak ayında Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da gerçekleşeceğini belirtti. 

Mag, iki tarafın da güvenlik anlaşmasının şartlarını yerine getirme ve sorunların çözülmesine yönelik diyaloğun devam etmesi için gerekenleri yapacağını vurguladı. 

Güney Sudan, 2005'te varılan barış anlaşması gereği düzenlenen referandumda halkın yüzde 98'inin kabul etmesi sonucu Temmuz 2011'de Sudan'dan ayrılmıştı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir