Şüpheli Tsarnev yakalandı

Boston Maratonu'ndaki bombalama eylemiyle bağlantılı oldukları düşünülen ve biri ölü ele geçirilen şüpheli iki kardeşten aranan diğeri yakalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOSTON - Boston'un Cambridge bölgesinde Çeçen asıllı şüpheli 2 kardeşten ağabey Tamelan Tsarnaev'i ölü ele geçiren polis, FBI'ın da destek verdiği operasyonla 19 yaşındaki küçük kardeş Djohar Tsarnev'i, Watertown yakınlarında bir teknenin içinde yakaladı. Kıyafetlerinin kanlı olduğu gözlenen zanlı, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Basına açıklama yapan Boston Federal Savcısı Carmen Ortiz, "Benim için yolculuk devam ediyor, önümüzdeki günlerde cevapları alacaksınız" dedi.

Boston Belediye Başkanı Tom Menino da haberi twitter hesabında "Yakaladık onu" diye yazarak duyururken, polisin evlerinden çıkmamalarını istediği Watertown sakinleri, haberi duyunca 24 saatlik esaretten kurtuldu ve kutlama yapmak üzere sokaklara çıktı.

Öte yandan, polisin evine iki defa baskın yaptığı Türk vatandaşı Arzu Eylül Yalçınkaya, AA muhabirine, haberi duyan Türkiye'nin Boston Başkonsolosu Burak Karartı'nın kendisini aralıklarla üç defa arayıp, yardım teklif etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yalçınkaya, "Bu benim kendi ülkemde bile çok alışık olmadığım bir durum. Dünyanın öbür ucunda bir başkonsolosun beni arayarak, karnımın aç olup olmadığına kadar sorması beni çok mutlu etti" diye konuştu.