Suriye görüşmeleri çöktü, BM özür diledi

BM'nin Suriye özel temsilcisi Lahdar İbrahimi, Cenevre kentinde yapılan görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Suriye halkından özür diledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CENEVRE- İsviçre' de yürütülen Cenevre-2 Suriye barış görüşmelerinin ikinci turu dün tamamlanırken, Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar İbrahimi, pek ilerleme sağlanamadığı belirterek, “Çok ama çok özür dilerim” dedi.

İbrahimi, dün yaptığı açıklamada “İkinci tur her zamanki gibi çok zor oldu, ancak tarih belirlemesek de taraflar üçüncü tur için gündem konusunda anlaştı. Şimdi sürecin devamını arzu edip etmedikleri konusunda değerlendirme yapacaklar. Yeni bir turun gerçekleşmesini umuyorum.

İki taraf da katılırsa bu defa geçiş hükümetini ciddi olarak görüşmeyi arzu ediyorum” diye konuştu. Hükümet heyetinin üçüncü turda ilk gün terörle mücadeleyi, ikinci gün ise geçiş hükümetini ele alma önerisini de reddettiği belirtildi. Esad rejimi, görüşmelerde terörle ve cihatçılarla mücadelenin ana gündem olmasından yana. Muhalefet heyeti sözcüsü Luay Safi ise hükümetin geçiş hükümeti kurulması konusunda konuşmak istememesi nedeniyle ilerleme sağlayamadıklarını belirterek, “Rejim bu konuyu konuşmak istemiyorsa yeni görüşmelerin hiçbir anlamı yok” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir