Suriye için toplandılar

Arap Birliği'nde Suriye toplantısına Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon ile Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı da katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME






KAHİRE - Arap Birliği Suriye'deki gelişmeleri değerlendirmek üzere BM, AB, Türkiye, Rusya ve ABD'nin temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenledi. Toplantıya Türkiye'yi temsilen Şam Büyükelçisi Ömer Önhon ile Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı katıldı. Başta Suriye muhalefetinin birleşmesi konusunun ele alındığı toplantıda, Annan Planı, gözlemcilerin çalışmaları masaya yatırıldı. Toplantıya Suriye muhalefetinin de bazı temsilcileri katılırken, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, düzenlediği basın toplantısında, Suriye için Annan Planı'nı desteklediklerini söyledi.

El-Arabi, Suriyeli muhaliflerin Kahire'de yapılması planlanırken tehir edilen toplantıları için "Toplantı için henüz belirli bir tarih yok. Toplantı iptal edilmedi" diye konuştu. Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömre Önhon da toplantıda, Suriye muhalefetinin birleşmesi ve bunun sağlanması için neler yapılabileceğinin görüşüldüğünü ifade ederek, Annan Planı'da yer alan maddelerin tamamının uygulandığını söylemenin mümkün olmadığını kaydetti. Annan Planı'nın Suriye için son şans olarak görüldüğüne dikkati çeken Önhon, "Annan Planı, bir liste değildir. Bu nedenle bazı maddelerin uygulanması bazılarının uygulanmaması diye bir şey olmayacağını, Annan Planı'nın tüm maddelerinin uygulanması konusunu toplantıda vurguladık" diye konuştu. Önhon, Annan Planı'nın Suriye için son şans olduğuna ve bu şansı Suriye'nin iyi kullanması gerektiğine vurgu yaptı.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir