Suriye sınırında operasyon

Suriye ordusu, Türkiye sınırı yakınındaki Cisr Eş Şuğur'a girmeye hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYRUT - Suriye ordusunun, Türkiye sınırı yakınındaki Cisr Eş Şuğur bölgesinde operasyonlar başlattığı bildirildi.

>> Türkiye, Suriyeliler'e Kucak Açtı <<

Suriye devlet televizyonu, hükümet yetkililerine dayanarak verdiği haberde, Suriye ordusunun bölgede güvenliği sağlamak amacıyla operasyonlar başlattığı belirtildi.

Suriye askerleriyle birlikte bölgede bulunan bir Suriyeli muhabir, bölgenin iki ucunda bulunan, tanklar desteğindeki Suriyeli askerlerin Cisr Eş Şuğur'a girmeye hazır olduğunu duyurdu.

Öldürdükleri kadınların kafasında öyle çirkin görüntü veriyorlar ki...

Başbakan Erdoğan ise bazı olaylar için vahşet nitelemesinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV'de yayınlanan bir programda, gazetecilerin Suriye ile ilgili sorusunu yanıtladı.

"Suriye olayı Libya gibi değil" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Suriye bizim adeta iç meselemiz gibi. 800-900 km sınırımız var. Can havliyle kaçarak Türkiye'ye sığınmak isteyenler için kapılarımızı kapatamayız, ama bu nereye kadar devam edecek? O da ayrı mesele. Aldığımız duyum 2 bin 500 civarında olacağı. 4-5 gün önce Sayın Beşar Esat ile konuştum, bu durumları çok açık net anlattım. Buna rağmen onlar bu işi çok hafife alıyorlar. Maalesef bize farklı şeyler söylüyor. Biz insani noktada... Ne yazık ki insani davranmıyorlar. Şu anda vahşetin... Düşünün öldürdükleri kadınların kafasında öyle çirkin görüntü veriyorlar ki bu görüntüler yenilir yutulur değil. İster istemez BM Güvenlik Konseyi'ni devreye sokuyor. Orada da şu anda hazırlıklar var. Türkiye olarak bunlar karşısında kalkıp da hala Suriye diyemeyiz. Orada da hala bizim akrabalarımız var."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir