Suriye'de 120 polis öldürüldü

Cisr El Şukur kasabasında silahlı gruplar tarafından öldürülen polislerin sayısı 120'ye yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞAM/BEYRUT - Suriye devlet televizyonu, ülkenin kuzeybatısındaki Cisr El Şukur kasabasında silahlı gruplar tarafından öldürülen polislerinin sayısının 120'ye yükseldiğini duyurdu.

Televizyon, silahlı kişilerin kasabadaki bir güvenlik noktasına saldırısında ölenlerin sayısının 82'ye yükseldiğini kaydetti.

Saldırıya uğrayan polis merkezindeki çok sayıda sivilin de çatışma sırasında hayatını kaybettiği ve bölgede bugün meydana gelen olaylarda 38 sivilin öldüğü kaydedildi.

Cisr Eş Şuğur bölgesinde çatışmaların devam ettiği ve askeri eğitim aldığı öne sürülen silahlı grupların çok sayıda resmi binayı ateşe vererek tahrip ettikleri bildirildi.

Televizyondan daha önce yapılan açıklamada, güvenlik güçleriyle silahlı kişiler arasında çıkan çatışmalarda 80 polisin öldüğü kaydedilerek, bir güvenlik noktasına düzenlenen tek saldırıda ise en az 37 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Böylelikle şimdiye kadar Sidr El Şukur kasabasında ölen polislerin sayısı 120'ye yükselmiş oldu.

Son saldırılar üzerine bir açıklama yapan Suriye İçişleri Bakanı İbrahim El Şaar, "saldırılara karşı eli kolu bağlı kalmayacaklarını" söyledi.

Şaar, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, yasalara uygun olarak kesin ve kararlı bir şekilde harekete geçileceğini belirtti.

İçişleri Bakanı, "Ülkenin güvenliğini hedef alan silahlı hiçbir saldırıya sesiz kalmayacağız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir