Suriye'de ateşkes ihlal edildi

Suriye'de ateşkesin başlamasından kısa süre sonra yaşanan çatışmalarla ateşkes ihlal edildi. İlerleyen saatlerde çatışmalar durdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriye'de Rusya ve Türkiye tarafından desteklenen ateşkes devreye girdikten yaklaşık iki saat sonra Suriye hükümet güçleri ve isyancılar arasında çatışmalar yaşandı ve ilk ihlaller gerçekleşti.              

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, isyancıların ateşkesi ihlal ettiğini ve Hama vilayetinde bir noktayı ele geçirdiğini açıkladı.              

Jaish al-Nasr isimli muhalif grubun sözcüsü Muhammed Rasheed ise hükümet güçlerinin ateşkesi ihlal ettiğini söyleyerek, Hama vilayetine sınır olan İdlib'de Atshan ve Skeik köylerinin olduğu bölgeyi top atışıyla vurduğunu söyledi.

İlk ihlalinin ardından yeniden düzen sağlandı

Rusya ve Türkiye tarafından desteklenen ateşkesin geceyarısı devreye girmesinin ardından Suriye hükümet güçleri ve isyancılar arasında çatışmalar yaşanarak ilk ihlaller gerçekleşmesinin ardından daha sonra yeniden düzen sağlandı.

Ateşkes devreye girmesinin hemen ardından ihlal edilirken, Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü birkaç saat sonra genel sükûnetin yeniden sağlandığını belirtti.

Rasheed, ilk yaptığı açıklamada hükümet güçlerinin ateşkesi ihlal ettiğini söylerken, aynı grubun bir yetkilisi "gece top atışları gerçekleşti fakat bugün durdu... şu ana kadar durum iyi" dedi.