Suriye'de bir grup ateşkesten çekildi

ÖSO içindeki bir muhalif grup Suriye ateşkes anlaşmasından çekildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriye'de, Özgür Suriye Ordusu içinde yer alan silahlı muhalif gruplardan biri, hükümet ve müttefiklerinin ateşkese riayet etmedikleri gerekçesiyle anlaşmadan çekildiğini açıkladı.

Türkiye ve Rusya'nın girişimiyle varılan ateşkes anlaşmasına imza atmış olan Ceyş el Ezza grubu, "Garantör olarak Rusya'nın anlaşmaya bağlılığını göstermemesi nedeniyle bugünden itibaren kendimizi anlaşmayla bağlı saymadığımızı duyururuz" dedi.

Hama bölgesinde yerleşmiş olan grup, Rus uçaklarının buradaki mevzilerine yaptığı ağır bombardımandan dolayı bu kararı aldığını dün açıkladı.

Kazakistan'ın Astana kentinde muhalifler ve Suriye hükümeti arasında iki gün süren görüşmelerin sonunda Türkiye, Rusya ve İran ateşkese riayetin denetlenmesi için ortak bir mekanizma oluşturacaklarını açıklamışlardı.

Ceyş el Ezza grubu, Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a karşı olan devletlerden yardım almıştı.
Bu grubun ateşkesten çekilmesi, ılımlı isyancılarla aşırı cihatçı grupların mücadele ettiği kuzeybatı bölgelerinde durumu daha da karmaşıklaştırabilir.

Suriye sorununda Esad hükümeti Rusya ve İran'dan destek alırken, Türkiye, bazı Körfez emirlikleri ve ABD, Esad'a karşı olan genellikle Sünni muhaliflerden yana.