Suriyelilere 800 milyon euro yardım

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Suriye'deki çatışmalar başladığı günden itibaren Almanya, bu konuda 800 milyon euro yardım ayırdığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA  - Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Almanya'nın Suriye'ye iç savaşın başladığı günden itibaren 800 milyon avro yardım ayırdığını belirtti. 

Pohl, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler'i kamplarda ziyaret ederek yürütülen çalışmalara ilişkin ilgililerden bilgi aldı. 

Alman Dünya Gıda Programı kapsamında temin edilen 500 gıda paketinin dağıtım törenine de katılan Pohl, bir süre sığınmacılarla sohbet etti. 

Pohl, ziyaretine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kamu ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle sığınmacılara önemli hizmetler sunduğunu söyledi. 

Kampların kışa daha dayanıklı hale getirilmesini ve çocukların eğitim imkanına kavuşturulması gerektiğini gözlemlediğini aktaran Pohl, Suriyelilerin uzun bir süre daha Türkiye'de kalacağını öngördüğünü belirtti. 

Pohl, Almanya'nın Suriyelilere yaptığı yardımlara da değinerek, şunları kaydetti: 

''Suriye'deki çatışmalar başladığı günden itibaren Almanya, bu konuda 800 milyon avro ödenek ayırdı. Önümüzdeki yıl içerisinde de 500 milyon avro yardım yapmayı öngörüyoruz.  Biz bu yardımların büyük kısmını doğrudan Suriye'ye yönlendirmeye çalışıyoruz, orada birebir yardım ederek insanların ülkesinden kaçmalarını engellemeye çalışıyoruz. Ürdün, Lübnan ve Türkiye'de kullanılmak için ayrılan para bu bütçemize dahildir.'' 

Kamp sorumlusu Mehmet Kayhan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Kobani (Ayn el Arap) sorununun dünya gündeminde olduğunun bilinmesi açısından önemli olduğunu söyledi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir